Гимназијалац уметник

,,Уметност је линија око твојих мисли" (Густав Климт)

Михајло Вадоц је рођен 10.7.2005. године у Руми. Ученик је првог разреда Гимназије, општег смера. Црта од кад је научио да држи оловку. Похађао је часове цртања, што му је доста помогло да напредује.

Ово су неки од његових радова:
,,Уметност није оно што видиш, него оно што учиниш да други виде" (Едгар Дега)


Анђела Станојевић је рођена 14.12.2005. године у Сремској Митровици. Ученица је првог разреда Гимназије, друштвено-језичког смера. Осам година је тренирала гимнастику и освајала награде на бројним такмичењима. У слободно време воли да слика и ваја.

Ово су неки од њених радова:


Уметничко дело као инспирација

Од почетка епидемије много више људи него обично се окретало уметничким делима као инспирацији. Ученици наше школе нису изузетак. Ево неколико радова.

Ана Галечић, 1д1Анђела Станојевић, 1д2Ева Митровић, 1д1Ива Гавриловић, 1о1Ивана Станковић, 1д1Катарина Георгијевић, 1о1Михајло Вадоц, 1о2Ивана Лончар, 1о2Јована Петковић, 1д1Маша Спалевић, 1д2Михајло Ушљебрка, 1д2


Природњак међу уметницима


Милица Атанацковић је рођена 12.9.2003. године у Сремској Митровици. Ученица је 3. разреда наше школе, општег смера.

Певала је у Гимназијском вокалном саставу, а сада је члан драмске секције на енглеском језику. Завршила је ОМС ,,Теодор - Тоша Андрејевић", одсек клавир. Похађа соло певање. Тренирала је седам година одбојку у ЖОК ,,Рума".

У слободно време највише воли да црта. Освајала је више награда на ликовним конкурсима. Била је учесница 47. Ликовне колоније ,,Борковац" у Руми.

Ово су неки од њених радова:Нема коментара:

Постави коментар